Matlagningskurs

Kursledare

Mattia Felletti är professionell kock och driver företaget Italian Food i Stockholm. Han kommer från den vackra staden Comacchio i norra Italien, strax nedanför Venedig. Mattias morfar har drivit ett flertal italienska restauranger och därav Mattias intresse för matlagning. Efter det har han skolat sig till kock och arbetat med en del av de bästa kockarna i Italian. Han har också varit med och startat Jamie Olivers restaurang i Stockholm för ett par år sedan. Efter det började han tillsammans med sin festmö driva eget för att kunna sprida sina kunskaper i köket även till andra.
Vi älskar italiensk mat och hemligheten bakom våra recept är att lägga en gnutta kärlek i matlagningen. I Italien förenas man i köket oavsett om det är med familj, vänner eller kollegor. På samma vis vill vi erbjuda er möjligheten att förenas genom att laga italiensk mat tillsammans för att sedan avnjuta en god måltid vid kursens slut.

Bli specialist inom det italienska köket!

Vardagsmat - italienskt hela veckan!/Italiensk mat på avancerad nivå/Familjematlagning!/Amore mio! - Romantisk matlagningskurs/Laga egen glass på möhippan!/Salsiccia - korvstoppning/Grilltillbehör all'italiana/Pasta fresca!/Glutenfritt på italienskt vis/Antipasti - Italiens älskade smårätter!/Grönsaker i fokus!/

Varför köpa hem mat när du kan bli expert på att tillaga den själv? Kom till oss och laga massor av god italiensk mat!

Här lagas färsk pasta med goda tillbehör och dessert! Kom med dina vänner, kollegor eller varför inte tillsammans med ditt barn, barnbarn etc och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er olika sätt att göra tagliatelle, gnocchi, fylld pasta med mera.

Innehåll
Under kvällen kommer deltagarna att göra pastadegen och i pastamaskinen jobba fram olika former. Vi gör goda fyllningar som lagas från grunden såklart. Många av de ingredienser vi använder oss av är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är naturligtvis icke välkomna!

Upplägg
Vi jobbar i olika stationer så att deltagarna får prova det mesta. När vi är klara dukar vi fram det som har lagats och får vi njuta en välsmakande pastamiddag!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Vi erbjuder skräddarsydda matlagningskurser för privata fester, möhippa/svensexa och företagsevent. Allt kommer att tillagas från grunden och tillsammans skapar vi ett familjärt umgänge i köket. Samla ihop ett gäng och hör av er till oss för att boka en lärorik och glädjefylld matlagningskurs.

Antipasto

Frittatina al parmiggiano

Pomodori ripieni gratinati

Prosciuttoknyten

Färsk gressini

caprese originale

Primo

Lasagna Romagnola

Pasta tagliatelle Emiliane

Risotto scampi

Ravioli

Tortellini

Secondo

Scaloppine al limone

Involtini di melanzane alla pizzaiola

Filetto di toro con salsa alle fragole

seppioline ripiene al vino bianco

salmone all`arancia

Dolce

Tiramisu originale

Salame al cioccolato con canditi

Pannacotta frutti di bosco

Sbrisolona alle mandorle

cantucci al cioccolato

biscotti con fichi caramellati

Matlagningskursen ingår råvarorna.   

För 1 person start från 495:-

För 2 personer hel kurs 919:-

För 4 personer hel kurs 1800:-

Anmäl ditt intresse här